نردبان کابل برق
فهرست مطالب
در زمانهای گذشته که استفاده از تجهیزات نردبان کابل برق رایج نبود، بیشتر سیمکشیهای برق به شکل باز یا بهوسیله کاندوئیت صورت میگرفت. اما بعد از ساخت و تولید نردبانها و سینیهای کابل برق، آنها جایگزینی بهصرفه و مناسب بهجای استفاده از کاندوئیت به شمار میروند. بعد از آن بهجای عبور سیمها از داخل لولههای برق یا کاندوئیت ها، روی به استفاده از نردبان کابل برق آوردند. این روش در مواردی که نیاز به تغییر کابلکشی ساختمان باشد، بسیار مؤثر بوده و مورداستفاده قرار میگیرد.
در حالت کلی باید گفت که نردبانهای کابل، برای نظم دادن و زیبایی بیشتر سیمکشی، مخصوصاً در ساختمانهای بزرگ کاربرد بیشتری دارند. نردبان کابل برق را میتوان بهعنوان قویترین محصولی به شمار آورد که برای حفاظت و مراقبت از سیمکشیها مورداستفاده قرارگرفته و در مکانهای مهم و خاص نیاز به آن احساس میشود. این نردبانها در جنسهای مختلفی مانند آلومینیوم، استیل، گالوانیزه و فولاد ساخته و تولید میشوند.
هرکدام از این جنسهای مختلف نردبان کابل برق، به دلیل اینکه وزن سبکی دارند برای نصب بر روی سقف انتخاب درست و مناسبی به شمار میروند؛ دلیل آن این بوده که ممکن است آنان در مسافتهای بالایی استفاده شوند. همینطور تمامی این نردبانها باید از طول عمر بالایی برخوردار باشد. بنابراین در ساخت آنها از جنسی استفاده میشود که عمر آن را طولانیتر میکند؛ بهترین و محبوبترین نردبان کابل برق، نردبانهایی هستند که جنس آنها از گالوانیزه باشد.
مشخصات فنی نردبان کابل برق
اصولاً نردبانها را در سایزهای متفاوتی تولید میکنند، اما معمولاً هر نردبان باید بین ۳ تا ۶ متر باشد؛ علاوهبر این، نردبانهای کابل باید دارای عرض ۵۰ تا ۷۰ سانتیمتری باشند. در بیشتر مواقع برای ارتفاع بخشی به لبههای نردبان، ارتفاع ۴۰ میلیمتر تا ۱۵۰ میلیمتر را بهکار میبرند. حداقل ضخامتی که میتوانیم برای نردبان کابل در نظر بگیریم، ۰٫۶ میلیمتر و حداکثر آن ۴ میلیمتر میباشد. پلههایی که بر روی نردبانهای کابل برق قرار میگیرد، باید فاصلهای ۲۵ سانتیمتری از همدیگر داشته باشند. اما بعضی از مشتریها ممکن است نیاز به فاصله بیشتر یا حتی کمتری داشته باشند، که به درخواست آنها این فاصله تغییر پیدا میکند. استفاده از پلهها بر روی نردبان کابل علاوه بر اینکه استحکام زیادی به نردبان میبخشد، باعث میشود تا کابلها با اطمینان بیشتری بر روی نردبان بسته شوند. برای بستن کابلها روی نردبان هم عمدتاً از بستهای چنگکی شکل استفاده میشود.
طبق استاندارد، باید شاخههای نردبان کابل بهاندازه ۲۰۰ سانتیمتر تولید و ساخته شوند. در بیشتر مواقع مشتری این شاخهها را با طول ۳ متر نیاز دارد که باید در حین تولید به این موضوع توجه زیادی شود. در شکل و ساختار این سازه دو ریل فلزی وجود دارد که روی جداره آنها سوراخهایی بافاصله از هم قرارگرفته است و بر روی دیوار یا انشعابات نصب میشوند.
میله یا ورقهایی با مقاومت زیاد بهعنوان پله، باعرضهای مختلفی در فاصلههایی بهاندازه ۲۵ سانتیمتر، روی این ریلها قرار میگیرد و به هم وصل میشوند. از مهمترین ویژگیهای فنی نردبان کابل میتوان به عرض و طول آنها اشاره کرد.
کاربرد نردبان کابل برق
نردبانهای کابل معمولاً دارای ساختاری قوی هستند و در بیشتر مواقع در مکانهایی که نصب میشوند، بهصورت عمودی قرار میگیرند. از کاربرد و ویژگیهای نردبان کابل برق میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
🔛 در لدر کابل به علت فضای آزادی که بین پلهها وجود دارد، جریان هوا بهراحتی گردش پیدا میکند. این امر باعث میشود در شرایطی که بار زیادی بر روی نردبان کابل وجود دارد هیچگونه اتفاقی نیافتد و برای آزاد شدن گرمای زیاد کابلها، لازم و ضروری است.
🔛 از نردبان کابل بیشتر در مکانهایی که قابل دید نیستند و یا کمتر توسط افراد دیده میشوند، استفاده میشود.
🔛 به دلیل اینکه در ساخت نردبان کابل مواد اولیه کمتری استفاده میشود، بنابراین از قیمت کمتری برخوردار بوده و برای خریداران نیز بهصرفهتر میباشد.
🔛 کابلها میتوانند در هر نقطه و در هر امتدادی از دهانه لدر کابل وارد و خارج شوند.
🔛 در نردبان کابل تجمع آب، رطوبت یا گردوغبار به حداقل میرسد.
🔛 کابلها در معرض دید هستند؛ بنابراین دسترسی به آنها جهت بازرسی و اصلاحات بسیار راحتتر میباشد.
🔛 در برقرسانی ساختمانها و بناهای صنعتی برای حفاظت و نگهداری کابلهای برق روکشدار و توزیع و پخش توان و همچنین در سیستمهای مخابراتی از سیستم نردبان کابل استفاده میشود.
🔛 نردبان کابل وسیلهای است بهعنوان جایگزینی برای سیمکشی باز و یا سیستم کاندوئیت، که در اماکن صنعتی و تجاری از سیستم نردبان کابل گالوانیزه استفاده میشود.
🔛 وزن لدر نسبت به سینی کابل کمتر است. با اینوجود لدر کابل تحمل وزن قابلتوجهی را نیز دارد.
🔛 علت دیگر استفاده از نردبان کابل، قرار گرفتن کابلها بر روی نردبان کابل بهجای عبور دادن آنها از داخل لولههای برق یا کاندوئیت است.
تفاوت بین سینی کابل و نردبان کابل برق
قبل از بیان تفاوت، بهتر است با ساختار سینی کابل آشنا شوید. در مورد سینی کابل میتوان گفت که یک ورق فلزی است که مانند ساپورت دیواری سینی کابل از گوانیزه ساخته میشود. همچنین از الگوهای شکافی نیز برخوردار بوده که باعث قرارگیری راحت و آسان تجهیزات و بستن اتصالات کابل و گیرههای لوله خواهد شد؛ برای کابلهای برقی سبک، انتقال داده و لولهکشیها نیز مناسب هستند.
پوشش آنها به شکلی است که به کاهش تداخل الکترومغناطیسی کمک میکند، این در حالی است که سوراخها باعث تخلیه آب و تهویه هوا میشوند. سینیهای کابل پشتیبانی اضافی را ارائه میدهند و از ریزش کابلهایی که ممکن است به عملکرد مدار آسیب بزند، جلوگیری میکند. سینیهای کابل ازلحاظ زیبایی، بهترین گزینه میتوانند باشند و در ساختمانهای بدون سقف پانل دار، سینیهای کابل علاوهبراینکه کابلها را بهطور منظم نگه میدارند، گزینه مناسبی نیز برای پنهان کردن کابلها هستند.
اما در ادامه تفاوت بین سینی کابل و لدر کابل را بررسی خواهیم کرد. یکی از تفاوتهای بین آنها داشتن تهویه مناسب و بهتر لدر کابل نسبت به سینی کابل است. تفاوت دیگر نیز مقاومت بالای سینی کابل است که باعث شده پشتیبانی بیشتری را به نسبت نردبان کابل داشته باشد. معمولاً نردبانهای کابل برای محافظت از حجم بالا یا کابلکشی سنگین نسبت به سینی کابل ترجیح داده میشوند؛ مخصوصاً اگر درپوشها بافاصله از هم وجود داشته باشند. سینی کابل معمولاً علاوه بر اینکه از کابلهای مختلف پشتیبانی و محافظت میکند، بهعنوان یک ابزار دقیق بوده و برای لولهکشیها نیز استفاده میشود.
سخن آخر 📑
در زمان های قدیم که استفاده از تجهیزات (نردبان کابل برق) رایج نبود، بیشتر سیم کشی های برق در فضای باز یا از طریق کانال انجام می شد. اما پس از ساخت و تولید نردبان و کشوهای کابل های برق، جایگزینی ارزان و مناسب به جای استفاده از خطوط لوله محسوب می شوند. آنها سپس به جای عبور سیم از لوله های برق یا خطوط لوله، به استفاده از نردبان کابل برق متوسل شدند. این روش بسیار موثر است و در مواقعی که نیاز به تعویض کابل های ساختمان است استفاده می شود. با خرید از سینی جزیره میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن آنها را تهیه کنید و در صورت داشتن هر گونه نظری آن را برای سینی جزیره کامنت کنید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖